Aktualności

Wyjątkowa pizza z pieca opalanego drewnem.


Wyjątkowa pizza z pieca opalanego drewnem.

Pizzeria DeLaVera od ośmiu lat rozpieszcza nasze podniebienia. I od samego początku lokal cieszy się bardzo dużym powodzenie. Nic dziwnego, bo możemy przebierać w 52 pozycjach z menu. Do tego pizza z DeLaVery ma wyjątkowy smak.

Mimo trudności, z jakimi boryka się cała branża gastronomiczna pizzeria całkiem dobrze sobie radzi. Niestety od kilku miesięcy z przyczyn oczywistych nie można skorzystać z lokalu, żeby spotkać się w gronie przyjaciół, czy udać się z rodziną na smaczny posiłek. Dostępna jest natomiast opcja na wynos lub z dostawą do domu.

Co sprawia, że przygotowana tu pizza cieszy się tak dużym powodzeniem. Pierwszym i oczywistym atutem jest kunszt kucharza, ale lokal ma dodatkowego asa w rękawie – piec opalany drewnem.

Pizza z pieca opalanego drewnem to powrót do korzeni. – mówi Agnieszka Bryll, właścicielka pizzerii – Tak się robiło, zanim wygodne elektryczne piece zdominowały gastronomię. Wymaga o wiele więcej pracy i umiejętności, ale wielu uważa, że kto jej spróbuje, innej już jeść nie będzie chciał. Idealna powinna być zarówno miękka, jak i chrupiąca. W przeciwieństwie do popularnego w osiedlowych i sieciowych pizzeriach nadmuchanego placka jest cienka i lekka. Naszym przepysznym daniem jest uwielbiany przez ogrom klientów KEBAB Z PIECA ZAPIEKANY Z SEREM. Nastały ciężkie czasy dla firm gastronomicznych, jednak dzięki naszym klientom, którzy nas nie zawodzą i nas wspierają, zamawiając naszą pizzę i nie tylko, na wynos i z dowozem do domu, jesteśmy w stanie wyczekiwać lepszego Nowego Roku. Za co bardzo dziękujemy naszym cudownym klientom.

Pizza pieczona w piecach opalanych drewnem smakuje lepiej. Tak przynajmniej twierdzą znawcy tematu. Płonące drewno wydziela specyficzny aromat, który przenika do wypiekanego ciasta. Temperatura w takim tradycyjnym piecu sięga od 400 do 500 ºC. Jest ona idealna dla pizzy, a wypiekane w takiej temperaturze ciasto staje się rumiane i chrupiące. Jednak czas jego pieczenia waha się w granicach od jednej do półtorej minuty. To wymaga szczególnej uwagi.

Mimo trudności, z jakimi boryka się cała branża gastronomiczna pizzeria całkiem dobrze sobie radzi. Niestety od kilku miesięcy z przyczyn oczywistych nie można skorzystać z lokalu, żeby spotkać się w gronie przyjaciół, czy udać się z rodziną na smaczny posiłek. Dostępna jest natomiast opcja na wynos lub z dostawą do domu.

Co sprawia, że przygotowana tu pizza cieszy się tak dużym powodzeniem. Pierwszym i oczywistym atutem jest kunszt kucharza, ale lokal ma dodatkowego asa w rękawie – piec opalany drewnem.

Pizza z pieca opalanego drewnem to powrót do korzeni. – mówi Agnieszka Bryll, właścicielka pizzerii – Tak się robiło, zanim wygodne elektryczne piece zdominowały gastronomię. Wymaga o wiele więcej pracy i umiejętności, ale wielu uważa, że kto jej spróbuje, innej już jeść nie będzie chciał. Idealna powinna być zarówno miękka, jak i chrupiąca. W przeciwieństwie do popularnego w osiedlowych i sieciowych pizzeriach nadmuchanego placka jest cienka i lekka. Naszym przepysznym daniem jest uwielbiany przez ogrom klientów KEBAB Z PIECA ZAPIEKANY Z SEREM. Nastały ciężkie czasy dla firm gastronomicznych, jednak dzięki naszym klientom, którzy nas nie zawodzą i nas wspierają, zamawiając naszą pizzę i nie tylko, na wynos i z dowozem do domu, jesteśmy w stanie wyczekiwać lepszego Nowego Roku. Za co bardzo dziękujemy naszym cudownym klientom.

Pizza pieczona w piecach opalanych drewnem smakuje lepiej. Tak przynajmniej twierdzą znawcy tematu. Płonące drewno wydziela specyficzny aromat, który przenika do wypiekanego ciasta. Temperatura w takim tradycyjnym piecu sięga od 400 do 500 ºC. Jest ona idealna dla pizzy, a wypiekane w takiej temperaturze ciasto staje się rumiane i chrupiące. Jednak czas jego pieczenia waha się w granicach od jednej do półtorej minuty. To wymaga szczególnej uwagi.

115 views